Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
lilu39
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 10:12 Temat postu: JAK DODAĆ NAPISY DO FILMU? |
|
|
No hej ludziska!Jestem zupełnie zielona no i mam film ściągnęłam napisy i teraz co zrobic żeby je wkleić do filmu bardzo proszę wytłumaczcie i najlepiej w formie "jak żyd krowie na rowie"Bardzo dziekuję za pomoc! |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz Członek zespołu
Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 10:12 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Flisio
|
Wysłany: Pon Maj 05, 2008 20:07 Temat postu: |
|
|
Najlepiej zainstaluj sobie jakiegoś playera do odtwarzania filmów (polecam subedit) i po prostu odpalasz film, i napisy przeciągasz na film i gotowe. Żadna filozofia
pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
kinomaniac
Ostrzeżenia: 5/5
|
|
Powrót do góry |
|
|
smnowoczesna
|
Wysłany: Pią Sty 09, 2009 23:00 Temat postu: |
|
|
A mi się po prostu wydaje że jednak chodziło o zwykłe oglądnięcie filmu razem z napisami. wiec tak jak pisał Flisio. Jakis player najpierw a potem reszta. Może być allpalyer, v player best player do wyboru do koloru. |
|
Powrót do góry |
|
|
uriel75
Podziękował: 4 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 00:45 Temat postu: |
|
|
smnowoczesna napisał: | A mi się po prostu wydaje że jednak chodziło o zwykłe oglądnięcie filmu razem z napisami. wiec tak jak pisał Flisio. Jakis player najpierw a potem reszta. Może być allpalyer, v player best player do wyboru do koloru. |
... A ja z uporem maniaka - Sub-Edit Player także... |
|
Powrót do góry |
|
|
kinomaniac
Ostrzeżenia: 5/5
|
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 10:11 Temat postu: |
|
|
smnowoczesana rzeczywiście moglem źle zrozumieć autora wątku, chociaż wyrażnie tam napisał:
... co zrobic żeby je wkleić do filmu...
więc myślalem że chodzi wlaśnie o wmuxowanie na stałe napisów w film (napisy będą się wyświetlać bez pliku tekstowego - także na stacjonarnych DVD). Niemniej jednak najlepiej by było gdyby to on się wypowiedzial i wtedy by wszystko bylo jasne a moje wskazówki może komuś innemu się przydadza.
Ale oczywiście macie tu rację, żeby odtwarzać te napisy na kompie wystarczy jakiś player - osobiście używam SubEdit, Best player albo Media Player Clasic
Pozdrawiam |
|
Powrót do góry |
|
|
smnowoczesna
|
Wysłany: Sob Sty 10, 2009 10:34 Temat postu: |
|
|
Cytat: | ... A ja z uporem maniaka - Sub-Edit Player także... |
Wybacz uriel. Znów mi się zapomniało. Postaram się pamiętać...
A tak nawiasem to kinomaniac masz rację. Autor napisał to tak że można dwojako rozumieć. Wielu po prostu mówiąć że chce wkleić napisy, myśli po prostu jak tu je odtworzyć z filmem.
A patrząc na to technicznie to wkleić tak jak powiedziałeś polega na stałym połączeniu napisu z filmem. Bez możliwości późniejszych zmian.
No a autora wątku jak nie było tak nie ma.
Trudno nie nasz problem. |
|
Powrót do góry |
|
|
marzixd
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 08:46 Temat postu: |
|
|
Słuchajcie ja tez mam problem z dodaniem napisów do filmu... MAm już ściągnięte ale chciałabym je wkleić do filmu...I obejrzeć film razem z tymi napisami... jak mam to zrobić??? HELP! |
|
Powrót do góry |
|
|
smnowoczesna
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 10:35 Temat postu: |
|
|
marzixd napisał: | Słuchajcie ja tez mam problem z dodaniem napisów do filmu... MAm już ściągnięte ale chciałabym je wkleić do filmu...I obejrzeć film razem z tymi napisami... jak mam to zrobić??? HELP! |
I tu znów pada pytanie. Wkleić czyli wstawić żeby po prostu oglądnąć film a napisy żeby sie wyświetlały
Czy wkleić żeby na trwale połączyć napisy z wizją (filmem) _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
|
|
Powrót do góry |
|
|
marzixd
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 12:44 Temat postu: |
|
|
No chodzi mi o to żeby oglądając film napisy po prostu się na dole wyśiwetlały czyli to co dana osoba mowi... no połączyć je razem z filmem... tzn. tak jak naprzyklad do kina idziesz i leci po angielsku film a na dole po polsku napisy |
|
Powrót do góry |
|
|
smnowoczesna
|
Wysłany: Czw Sty 22, 2009 15:27 Temat postu: |
|
|
Juz wiem o co chodzi. Ale to nie nazywa sie "połączyc napisy z filmem" tylko po prostu "wstawić napisy do filmu".
Jakiego programu do odtwarzania filmów używasz _________________ smnowoczesna - moderator forum, członek Zespołu NP
|
|
Powrót do góry |
|
|
karol56
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 17:51 Temat postu: |
|
|
Witam jestem nowy na forum.
ja także mam problem z napisami do filmu chodzi mi oto żeby obejrzeć film z napisami wyświetlającymi się na dole filmu nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić do odtwarzania filmu używam RealPlayer proszę o waszą pomoc |
|
Powrót do góry |
|
|
criskrakow Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 23 Łącznie otrzymał 130 podziękowań w 129 postach
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 19:21 Temat postu: |
|
|
a ja zielonego pojęcia nie mam o co ci chodzi !? Post tak enigmatyczny że ciężko się do niego odnieść. _________________ JEŚLI CI POMOGŁEM - KLIKNIJ PRZYCISK PODZIĘKUJ.
|
|
Powrót do góry |
|
|
sharha Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 3 Łącznie otrzymał 4 podziękowań w 3 postach
|
Wysłany: Pią Lut 17, 2012 20:50 Temat postu: |
|
|
Wydaje mi się, że chodzi tutaj o to, że karol56 używa playera nieobsługującego napisy i o tym nie wie .
Po tym jak wstukałem w Google frazę "realplayer subtitles" wyskoczyło kilka ciekawych wyników - w tym, takie sugerujące doinstalowanie pluginu obsługującego napisy do RealPlayer. Myślę jednak, że mniej zachodu zajmie zwyczajne zainstalowanie innego programu...
Tutaj polecam SubEdit lub bardziej popularny AllPlayer... Za darmo do ściągnięcia z jakiegoś "wyniku" w Google...
Pozdrawiam. |
|
Powrót do góry |
|
|
verdant
|
Wysłany: Nie Paź 18, 2015 12:25 Temat postu: |
|
|
Żeby nie zakładać kolejnego wątku. Mam film i mam napisy i teraz tak wiem jak dodać napisy do filmu. Moje pytanie jest jednak następujące: jak zrobić, aby film (z oryginalnym lektorem) zapisać razezm z tymi wrzuconymi zapisami, by działał powiedzmy na jakimś odtwarzaczu online? |
|
Powrót do góry |
|
|
|