Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat |
Autor |
Wiadomość |
Gość
Ostrzeżenia: 0/5
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 21:01 Temat postu: |
|
|
Lista poprawek:
a) Menu podreczne pod Vista - nie dziala (brak opcji programu, Vista Business)
b) Wymiana czcionek uzywanych przez program z CP-1252 na Unicode, bo pod nie polskojezycznymi wersjami Windows zamiast ogonkow sa krzaki. Da sie to obejsc, ale obejscie wplywa na caly system, wiec jest bez sensu. |
|
Powrót do góry |
|
|
Reklamiarz Członek zespołu
Ostrzeżenia:
|
Wysłany: Nie Paź 14, 2007 21:01 Temat postu: Klikając w reklamę wspierasz serwis |
|
|
|
|
Powrót do góry |
|
|
Gość
|
Wysłany: Sob Paź 27, 2007 11:52 Temat postu: |
|
|
A ja mam taką wizję dodawania linków do stron z napisami:
-żeby można było korzystać ze wszystkich stron z napisami a nie tylko tych czterech
Tu macie przykładową stronę z napisami do filmów konowych Dragon Ball Z:
http://www.cinekball.pl/index.php?id=dbmulti/napisy |
|
Powrót do góry |
|
|
waniaa
Podziękował: 1 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 16:43 Temat postu: dodatkowa opcja w alternatywnym wyszukiwaniu |
|
|
Często się zdarza że program nie może znaleźć napisów do filmu , a napisy się znajdują w bazie tylko pod innym tytułem,a program proponuje alternatywne wyszukiwanie na innych stronach.Czy nie można by do opcji alternatywnego wyszukiwania dołożyć wyszukanie napisów na podstawie adresów do opisu filmu np:filmweb.pl , które są dokładane do napisów. |
|
Powrót do góry |
|
|
admin Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 5 Łącznie otrzymał 51 podziękowań w 50 postach
|
Wysłany: Pon Gru 10, 2007 20:54 Temat postu: Re: dodatkowa opcja w alternatywnym wyszukiwaniu |
|
|
waniaa napisał: | Często się zdarza że program nie może znaleźć napisów do filmu , a napisy się znajdują w bazie tylko pod innym tytułem,a program proponuje alternatywne wyszukiwanie na innych stronach.Czy nie można by do opcji alternatywnego wyszukiwania dołożyć wyszukanie napisów na podstawie adresów do opisu filmu np:filmweb.pl , które są dokładane do napisów. |
bardzo dobry pomysl, zastanawialem sie na dodaniem takiej opcji bezposrednio do programu, ale mysle ze w wyszukiwaniu alternatywnym bedzie lepiej.
Pomysl ten zostanie wprowadzony w zycie w styczniu/lutym 2008r. |
|
Powrót do góry |
|
|
pawel123
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 0 podziękowań w 0 postach
|
Wysłany: Pią Gru 28, 2007 00:52 Temat postu: Kolejne |
|
|
1. Jak zaznaczam cały sezon seriali, PPM, Znajdź i dopasuj napisy... to odpala tyle razy program ile jest odcinków.
2. Po co wyświetlać posumowanie ściągnięcia napisów, jeśli ktoś tego nie chce? Sugeruję opcję wyłączenia tego bajeru. |
|
Powrót do góry |
|
|
KubA VIP
|
Wysłany: Czw Sty 03, 2008 13:22 Temat postu: |
|
|
Nie wiem co wy na to ... ale moim zdaniem przydało by sie usprawnić Napi pod Vistą ... wiem, że może jeszcze mało ludzi z niej korzysta, ale w ciąż ich przybywa i zostają oni z różnymi błędami w działaniu programu ... |
|
Powrót do góry |
|
|
uka777
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 11:49 Temat postu: |
|
|
Proponuje wykonać/poprawić stronę www, bo tak świetny program nie może się godnie reprezentować na stronie z takim graficznym nietaktem.
Założyłem kotno właściwie tylko po to, aby to napisać, dlatego SZ. Redakcjo widząc jak się poświęciłem zróbcie co powinniście - o tym czy odwiedzający zostanie na stronie internetowej decydują 3 pierwsze sekundy! Osoba taka widząc "festyn" bez żadnych konkretów od razu pójdzie gdzie indziej. |
|
Powrót do góry |
|
|
aphis
|
Wysłany: Sob Sty 26, 2008 23:36 Temat postu: |
|
|
Witam,
ogolnie to proponowalbym zmiane pakowania napisow (obecnie 7zip).
Stwarza jak widac to czasem problemy, np. przeportowanie do innego OSa.
Pytanie do admina/kodera oryginalnego NP. Czemu 7zip ?
I po co haslo ? Czy nie wygodniej bylo by uzywac poprostu gzipa ?
Aktualnie projekty ktore powstaly a)napi.py b)kolejny skladakowaty klon GNapi, ktory uzywa linecommandowego wgeta i p7zipa (no bez jaaaj...) c)JNapi (gdzie laduje dana biblioteke w zaleznosci od systemu .dll .so)
A do kazdego jezyka/osa znajdzie sie prosta,krotka szybka implementacja packera - gzip. Po co utrudniac to p7 ?
przykladowa kompresja:
plain txt - 28205
p7zip - 12376
gzip - 13718
Pozdrawiam i mam nadzieje jestescie ZA, ta propozycja (w szczegolnosci ze malo wysilku wymaga, a oplaci sie )
Pozdr |
|
Powrót do góry |
|
|
dpes
|
Wysłany: Pon Mar 31, 2008 14:15 Temat postu: |
|
|
Witam,
Bardzo przydatna bylaby funkcjonalnosc ktora pozwalalaby wczytac liste hashy z pliku (lub wkleic w okienko), ktora pobierze napisy dla tych hashy - bardzo przydatne w momencie kiedy np w domu mamy duzy zbior filmow bez napisow, generuje sie hash i w pracy sciaga napisy.
dpes |
|
Powrót do góry |
|
|
heref
|
Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 20:27 Temat postu: |
|
|
GRATULACJE POMYSŁU NAPIPROJEKT.
jednak
Przyszłośc film na najbliższe lata to HDTV.
W Sieci filmy Blu-Ray w rozdzielczości 1920x1080 są dostępne z rozszerzeniem .ts.
Przydałoby się rozszerzyc funkcjonalnośc NAPI o ściąganie napisów do plików z .ts.
pozdrawiam wszystkich szukających
Jurek |
|
Powrót do góry |
|
|
dwadeer
|
Wysłany: Czw Maj 08, 2008 12:05 Temat postu: Usuniecie krzakow w nie polskojezycznych windowsach |
|
|
Anonymous napisał: | ...
b) Wymiana czcionek uzywanych przez program z CP-1252 na Unicode, bo pod nie polskojezycznymi wersjami Windows zamiast ogonkow sa krzaki. Da sie to obejsc, ale obejscie wplywa na caly system, wiec jest bez sensu. |
Dokladnie, zgadzam sie z Anonymous, mysle ze mozna by w ogole pomyslec o mozliwosci instalacji programu w jezyku angielskim.
Chetnie podejme sie zreszta tlumaczenia na angielski. |
|
Powrót do góry |
|
|
wariatus
|
Wysłany: Sob Cze 21, 2008 18:19 Temat postu: |
|
|
Dodałbym do FAQ informację o formacie napisów. Przydatne będzie nowym dodającym napisy. |
|
Powrót do góry |
|
|
szunaj85 Członek Zespołu NapiProjekt
Podziękował: 0 Łącznie otrzymał 2 podziękowań w 2 postach
|
Wysłany: Czw Sie 07, 2008 18:04 Temat postu: Dodatkowe serwisy z napisami |
|
|
Cytat: | A ja mam taką wizję dodawania linków do stron z napisami:
-żeby można było korzystać ze wszystkich stron z napisami a nie tylko tych czterech |
Ja też bym był za tym żeby zwiększyć ilość serwisów jakie przeszukiwał by napiprojekt w celu ściągnięcia odpowiednich napisów. Zwiększyłoby to szanse na znalezienie interesujących nas napisów. A znalazłoby się kilka serwisów. Nawet te mniejsze się liczą.
Jestem ciekaw czy dodanie kilku serwisów z napisami niesie ze sobą jakieś trudności techniczne, dodatkową długą pracę czy wystarczy wpisać adresy serwisów i gotowe. |
|
Powrót do góry |
|
|
darkmon
|
Wysłany: Wto Wrz 09, 2008 10:57 Temat postu: |
|
|
Znam ten program od wczoraj i po przeczytaniu kilku interesujących mnie tematów na forum mam kilka pytań i poprawek.
Moderatorzy serwisu narzekają, że nie mogą sobie poradzić z dużą ilością spamu "napisów do filmu" zamiast konkretnych i potrzebnych tłumaczeń. Może to wynika z tego że można pobierać więcej napisów jak się coś wyśle w zamian..?
Nie lepiej to ograniczyć? Przykładowo: Jedno tłumaczenie do filmu na tydzień z możliwościa kumulacji i jeżeli ktoś chce wiecej to dopiero wtedy wysyła coś w zamian. Na pewno nie zniknie ten cały spam, ale powinno ograniczyć napisy robione "pod przymusem" przez translator. Mniej niepotrzebnych smieci to mniej roboty z ich segregacja.
Jeszcze jeden temat o podwójnych napisach. Jeżeli to program Napi-projekt dodaje te napisy to czy nie może zmienic lekko nazwę lub dodać nawet kropkę, aby tytuł napisu nie był identyczny z filmem. Mam akurat oryginał Viste i nie mam w menu Tray opcji wyłącz filtrowanie, które podobno niweluje ten mankament.
Tak na marginesie to byłem w szoku jak zobaczyłem do czego służy ten program. Nigdy nie korzystam z napisów, a wczoraj akurat coś mnie natchnęło i zacząłem szukac napisów do jednego filmu. Gdzies tam zobaczyłem że napi-projekt słuzy do szukania napisów. Zainstalowałem ten program, dowiedziałem się jak działa i zrobiłem wielkie oczy z wrażenia. Napisy sciągałem ostatni raz z 5 lat temu i o takim programie nawet nie marzyłem. Naprawde rewelacyjny pomysł. |
|
Powrót do góry |
|
|
kaerol
|
Wysłany: Wto Paź 21, 2008 21:18 Temat postu: Format napisów - {000}{000},... |
|
|
Możliwość zamiany formatu napisów np na:
00:00:00
0:00:00
{000}{000}
[000][000]
SSA...
niestety moje kino domowe akceptuje tylko {000}{000},
a często się zdarza za napisy pobrane za pomocą NAPI-PROJEKT są w [000][000] i muszę je ręcznie przerabiać |
|
Powrót do góry |
|
|
|